Steigerhoutmeester

Werkwijze

Steigerhout

Meubelen

Bent u op zoek naar mooie en betaalbare meubels van steigerhout voor zowel binnen als buitengebruik, dan bent u bij Steigerhoutmeester aan het juiste adres. Alle maten, kleuren en afwerking kunnen naar uw wensen gerealiseerd worden. Voor buitengebruik werk ik met nieuwe steigerplanken die u kunt (laten) behandelen met een steigerhoutbeits voor buiten. Deze zijn te verkrijgen in White wash, Grey wash of Antraciet wash. Mocht geen van deze kleuren u aanspreken? Dan is er altijd nog een mogelijkheid om een houtolie te gebruiken. Dit product leent zich prima voor de behandeling van steigerhout en is verkrijgbaar in vele kleuren.

Meer

Informatie

Voor meubelen binnenshuis gebruik ik uitsluitend machinaal gedroogd steigerhout om krimpvorming tegen te gaan. Qua kleurkeuze binnenshuis zijn er veel mogelijkheden welke natuurlijk ook besproken kunnen worden. Ontwerp, indeling en maatvoering behoord uiteraard ook tot de mogelijkheden. Dit om teleurstellingen achteraf te voorkomen zodat u lang van uw meubelstuk kunt genieten. Afwerking onderscheidt mij van vele andere leveranciers. Ik verwerk alle RVS schroeven ‘blind’. Zodat geen enkele schroef zichtbaar is. Dit geeft een strak resultaat en geeft vocht minder kans om via schroefgaten binnen te dringen waardoor schroeven los gaan laten. Mocht er geen andere mogelijkheid aanwezig zijn, dan maak ik gebruik van houtproppen om de RVS schroeven weg te werken zodat er alsnog een glad en strak resultaat bereikt kan worden. 

Steigerhout leent zich ideaal voor het maken van hoekbanken, bloembakken, stoelen, krukken, maar ook sta-tafels, loungesets, kasten etc.

Steigerhout is een duurzame houtsoort die veelal gebruikt wordt op bouwplaatsen. Door specieresten, stof e.d. creëert men een soort van impregneer waardoor het hout een beschermlaag krijgt en een verweerd uiterlijk. Steigerhout is geen aparte houtsoort. Het is grof gezaagd vurenhout. Vurenhout heeft lange taaie vezels maar is wel zacht. Voordat men aan het vervaardigen van meubels begint dient men rekening te houden met een droogtijd van ongeveer 4 tot 12 weken. Afhankelijk van opslag en temperatuur. Als u dus een meubel voor binnen wilt maken, dan zult u daar rekening mee moeten houden. Door temperatuur en luchtvochtigheid in de woning zult u anders na verloop van tijd voor vervelende verrassingen komen te staan. Uw zelfgemaakte kast o.i.d. waar u zo trots op was, is helemaal kromgetrokken en scheef gaan staan. Steigerhout is een natuurproduct dat leeft, maar dat is de charme van steigerhout. Goede voorbereiding en met de juiste stappen komen we samen tot een mooi eindresultaat.’

Foto

Impressie

Chat openen
Hallo! Hoe kan ik je helpen?🔨